1000 лв. стипендия за студенти отличници - 6 Декември 2011 - Сайт за образование + форум
Бърз вход

 
Реклама
Матури 2016
Линк 2
Линк 3
Линк 4
 
Анкета
Класирахте ли се на национален кръг на олимпиада
Общо отговори: 41
 
Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
 
 
Главна » 2011 » Декември » 6 » 1000 лв. стипендия за студенти отличници
09:22
1000 лв. стипендия за студенти отличници
До 1000 лв. евростипендии и награди ще вземат студентите отличници през април следващата година. Това показват изчисленията на Националното представителство на студентските съвети. Европейските бонуси за бъдещите висшисти се очаква да започнат да се изплащат през пролетта. Тогава студентите ще получат полагащите им се възнаграждения за отличен успех и за предходния семестър. Европейските стипендии са в размер на 120 лв. на месец, така класиралите се ще получат 600 лв за пет месеца назад. За най-добрите студенти са предвидени и студентски награди на стойност 200 лв. Като прибавим и държавната стипендия, най-добрите курсисти ще приберат в джоба си почти хилядарка. Не е изключено обаче европарите за студентски бонуси да се забавят и
да започнат да се изплащат в края на втория семестър
през юли месец, посочи Младен Ников от Националното представителство на студентските съвети.
В такъв случай студентите ще получат натрупани възнаграждения за успех със задна дата за цялата учебна година. Така за двата семестъра ще се натрупат 1200 лв. само от европейските стипендии и 400 лв. за студентски награди. Кандидатстването за евростипендии стартира след седмица. Следващият вторник в официалния сайт на проекта „Студентски стипендии и награди" ще бъдат публикувани и конкретните дати, до които студентите ще могат да се регистрират и да подават електронни заявления.
,,В момента в университетите се провеждат обучения на екипите, които ще обработват заявленията", посочи Младен Ников. Той обясни как доста студенти кандидатстват за стипендии, макар че имат невзети изпити.
Мераклиите да вземат бонуси дори влизали в остри спорове
и кавги, когато служителите им връщали заявките.
,,Затова тази година, за да не губим време, ще приемаме всички документи, а тези които са кандидатствали, без да отговарят на условията, просто няма да се видят в списъка с класираните", обясни Младен Ников.
Смятат и успеха от курсовите работи
Курсистите не бива да забравят, че оценките им от извънаудиторните предмети също влизат в успеха за стипендия. Това важи за тези дисциплини, по които курсистите не ходят на лекции, а трябва да изработят курсов проект, който да бъде оценен. От студентските съвети напомнят, че в случай че курсистът не представи курсова работа по този предмет, то изпитът му се води като невзет и той няма право да кандидатства за стипендии. Младен Ников посъветва представителите на студентските съвети да водят активни информационни кампании, защото немалко отличници дори не кандидатстват за стипендия, само защото не са информирани за сроковете, в които се провежда кампанията. Предвидено е европейски стипендии да има за всички студенти със успех 6.00. Така например ако за една по-малка специалност са предвидени шест парични награди, а пълните отличници са осем, ще се отпуснат още две стипендии. Парите за тях ще се набавят от резервни фондове. Както и миналата година, необходимото условие за кандидатстване е студентите да са си взели всички изпити и да имат успех поне добър 4 за предходните два семестъра. Новата кампания ще бъде официално представена утре от Петя Евтимова, заместник-министър на образованието.
Преглеждания: 236 | Добавено от: kamentk | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Декември 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Pеклама
 Чат
 
Реклама
Брой посещения от откриването на сайта
Hit Counter
 
Copyright Камен Кънчев © 2017
Checkpagerank.net