Какво представлява работата в букмейкър? - 12 Декември 2015 - Сайт за образование + форум
Бърз вход

 
Реклама
Матури 2016
Линк 2
Линк 3
Линк 4
 
Анкета
Харесва ли ви подобрения дизайн на сайта?
Общо отговори: 22
 
Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
 
 
Главна » 2015 » Декември » 12 » Какво представлява работата в букмейкър?
00:43
Какво представлява работата в букмейкър?

В последно време букмейкърите станаха много популярни и много хора в търсене на работа се насочват именно към тях, но има някои специфики, с които всеки кандидат за работа в такава компания трябва да е наясно.

Заплатите в букмейкърите

Последните социологически проучвания показват, че добрата заплата – това е основното изискване на младите хора към работата. Европейските и задокеански букмейкърски компании генерират печалби в размер на 1 000 000 000 долара годишно. Точно такъв приход прави Bet365 само 13 години след основаването си. Продуктовият мениджър в офис на Betfair във Великобритания може да печели 63 840 лири годишно или 8 350 лв на месец. Старши инженерите в Pinnacle пък са готови да плащат годишна заплата в размер на 83 000 долара или около 150 000 лв. Така, че освен анализатори, букмейкърите изискват една дузина маркетолози и програмисти, които са добре платени.

Условия на труд, атмосфера и бонуси

Второто по популярност изискване към мястото на работа сред младите хора са добрите условия на труд. Самите букмейкъри обаче рядко разкриват подобни данни. Въпреки, че на техните сайтове е описана приятна работна атмосфера и за интелигентни и амбициозни работници, кандидатите за мястото трябва да поставят под съмнение тази информация. Във всеки случай, офисите на компаниите могат да поберат повече от хиляда души и те са направени под строго определен индивидуален дизайн и корпоративен цвят.

Освен високите заплати, на служителите на интелектуалния труд, като например програмистите, анализаторите и маркетолозите се предлагат доста добри бонуси. Така например, Betfair и другите компании предлагат 25-дневна ваканция, безплатни билети, медицински услуги, образователни курсове и т.н.

Изисквания

Ако Ви интересува заплатата и условията на труд, ще изхвърлим цялата тази материална люспа и ще поговорим за това, как да се устроите в букмейкъра.

Подобни организации, получаващи по-голяма част от печалбата си чрез интернет, имат изключителна нужда от умни програмисти, уеб анализатори, уеб-дизайнери и "сео-та". Букмейкърите предлагат огромен брой услуги и промоции за своите клиенти, следователно са им необходими способни продуктови мениджъри, борещи се за изпълнението на плана в кратки срокове. Сайтовете за залози са много, а пазара на играчите и спортните събития е ограничен. В такава изолирана система има място за сериозна конкуренция. Стигаме до заключението, че маркетолозите-анализатори и рекламодатели могат спокойно да попълват работническите редици на компаниите. Bet365, Вetfair, като за последните може да научите повече информация от този материал: Betenemy.com/betfair/. Други подобни на тях организации се занимават с огромен брой финансови операции, така че на тях също толкова спешно им трябват финансисти, колкото и служители в call-центъра и услугите за поддръжка.

Нека се запознаем с изискванията на Betfair към вътрешните анализатори в отдел "маркетинг":

 • Задълбочени познания при работа с големи бази данни и владеенето на PLSQL, Microsoft BI, Excel, Business Object, Proclarity и други програми.

 • Опит в представянето и намирането на стратегически решения.

 • Добри организационни умения, умения за подреждане по приоритети;

 • Статистическо образование или образование в областта на компютърните науки;

 • Умения в статистическите прогнози;

 • Опит в обектно-ориентираното програмиране.

  В заключение трябва да отбележим, че в букмейкърите високи заплати получават само тези специалисти, които вече споменахме по-горе, но какво се крие зад тези златни планини? Зад тях се крият малки могили от приходите на специалисти за поддръжка на клиенти, мениджъри по продажби и кол-центрове. Такива специалисти печелят от 1000 до 1 300 лв, което по европейските стандарти не е толкова много.

  Източници и полезни връзки:

  Фейсбук страница на Betfair за България: https://www.facebook.com/Betfair.Bulgaria.BG

  Свободни позиции в Бет365: https://www.bet365careers.com/current-vacancies

Преглеждания: 735 | Добавено от: kamentk | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Декември 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Pеклама
 Чат
 
Реклама
Брой посещения от откриването на сайта
Hit Counter
 
Copyright Камен Кънчев © 2017
Checkpagerank.net