Почти половината училища-партньори на „Заедно в час” са подали заявка за един или повече нови учители - 14 Май 2012 - Сайт за образование + форум
Бърз вход

 
Реклама
Матури 2016
Линк 2
Линк 3
Линк 4
 
Анкета
Класирахте ли се на национален кръг на олимпиада
Общо отговори: 41
 
Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
 
 
Главна » 2012 » Май » 14 » Почти половината училища-партньори на „Заедно в час” са подали заявка за един или повече нови учители
15:35
Почти половината училища-партньори на „Заедно в час” са подали заявка за един или повече нови учители
От настоящите училища-партньори на „Заедно в час” почти половината са подали заявка за един или повече учители на програмата. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Евгения Пеева, изпълнителен директор на програма "Заедно в час". Тази година от програмата са получени заявки за 94 позиции от около 60 училища, основно в западната част на страната от регионите София-град, София-област, Пловдив, Стара Загора, Кюстендил, Перник, Благоевград, Враца, Монтана.
Има и запитвания за трима-четирима нови учители, които за съжаление не можем да удовлетворим. Радостно е, че настоящите ни партньори са доволни от работата на учителите ни и искат повече специалисти по нашата програма да станат част от преподавателските им екипи. Мисля, че от догодина ще търсим възможности за разширяване и към Централна България, каза тя.
И тази година е сериозен интересът към учителите по чужд език, както и по информационни технологии и математика. За момента е по-малък интересът към специалисти, които могат да преподават български език и литература, хуманитарни предмети и природо-научни предмети. Все още училищата правят планове за догодина и продължаваме да разговаряме във връзка с допълнителни позиции, каза Евгения Пеева.
Процесите по подаване на заявки от училищата за учители и подбор на кандидати по програмата са независими. От една страна правим кампанията за привличане на кандидати и подбираме тези, които отговарят на нашите взискателни критерии за участници в програмата. Тази година имахме 730 кандидата, 60 от тях получиха оферта да се включат в програмата, а 44 в крайна сметка ще започнат участието си. От друга страна правим кампания и сред училищата. След като ние знаем с какви специалисти разполагаме и разберем какви специалисти се търсят от училищата, започваме да търсим най-добрия вариант, обясни Евгения Пеева.
Важно за нас е да приоритизираме училищата, които по обективни критерии имат най-голяма нужда от такъв учител, тоест там децата не показват за момента достатъчно добри резултати, или пък идват от социално-икономически затруднени общности. Много е важно да видим, че и самият директор и екипът на училището са отворени и наистина готови да помогнат на младия колега да се интегрира ефективно в училищната общност. На база на обективни критерии и на допълнителни срещи и впечатления вземаме окончателно решение, допълни тя.
Преглеждания: 264 | Добавено от: kamentk | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Май 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Pеклама
 Чат
 
Реклама
Брой посещения от откриването на сайта
Hit Counter
 
Copyright Камен Кънчев © 2017
Checkpagerank.net