Студенти по педагогика в СУ ще се обучават в класна стая на ХХІ век - 1 Ноември 2011 - Сайт за образование + форум
Бърз вход

 
Реклама
Матури 2016
Линк 2
Линк 3
Линк 4
 
Анкета
Харесва ли ви подобрения дизайн на сайта?
Общо отговори: 22
 
Статистика

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
 
 
Главна » 2011 » Ноември » 1 » Студенти по педагогика в СУ ще се обучават в класна стая на ХХІ век
09:26
Студенти по педагогика в СУ ще се обучават в класна стая на ХХІ век
Студентите от Факултета за начална и предучилищна педагогика на Софийския Университет вече ще се обучават в технологичните условия и изисквания на ХХІ век. Това стана възможно с въвеждането на разнообразни информационни и комуникационни технологии, включващи интерактивна бяла дъска, нов софтуеър и мултипойнт компютърен център като резултат от проекта „Класната стая на ХХІ век”. Резултатите от този проект ще бъдат представени на 2 ноември 2011 г. от 10.00 часа във Факултета за начална и предучилищна педагогика на СУ като пример за успешно сътрудничество между образованието и бизнеса в името на общата цел – просперитета на българското общество, съобщиха от СУ.
Проектът позволява на студентите от ФНПП да се развиват и работят в условия, необходими за началното образование, изграждайки си умения, които да могат успешно да прилагат в практиката си като съчетание на най-новите технологии и добрите традиционни педагогически похвати. Интерактивната бяла дъска подпомага по-доброто визуализиране на учебния материал и по-пряката му връзка с реалните проблеми. Специализиран софтуеър насърчава креативността на учителя и възпитава у децата умения за работа в екип, както и провокира любопитството им. Мултипойнт-базираният компютърен център прибавя към методическата подготовка на студентите възможностите на новите технологии, позволявайки им да отговорят по-добре на нуждите и интересите на обучаваните.
Проектът „Класната стая на ХХІ век” подпомага обучението на бъдещите преподаватели за тяхната реализация като съвременни иновативни и креативни специалисти, лидери на българското образование – качествено и конкурентноспособно. На откриването освен преподаватели, студенти, деканско ръководство, ще присъства и Георги Ранделов.
 
Агенция Фокус
Преглеждания: 270 | Добавено от: kamentk | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Ноември 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Pеклама
 Чат
 
Реклама
Брой посещения от откриването на сайта
Hit Counter
 
Copyright Камен Кънчев © 2017
Checkpagerank.net